top of page

Kjøp kunst med hjertet!

Oppdatert: 6. jun.


Min store favoritt Bjarne Melgaard – Her er verket Fur Season


Smaken er som baken..,

også når det gjelder valg et nytt maleri eller kunstplakat! Hvem skal bestemme hva som er kunst og hva vi skal like? Ordtaket over viser at vi liker forskjellige malerier, kunstplakater, skulpturer m.m., men er det noen som bestemmer hva som er god smak?


"Et «kunstverk» av i dag er for eksempel et bananskall eller en gammel strømpe. Hvordan kan det bli kunst? Jo, fordi noen sier at det er det, og disse har et navn som gjør at et galleri eller museum åpner sine dører. Ingen gjør motstand, fordi ingen tør å si at keiseren ikke har på seg klær." Subjekt.no


Jeg elsker Bjarne Melgaard sine malerier, andre blir provosert - galskapen i maleriene hans appellerer til meg. Og da legger jeg til utsagn jeg kom over, at det vi kjøper kan være et slags speil for oss som mennesker – at den viser oss hvem vi er eller hvor vi er på vei – eller hva vi løper fra. Skulle ønske jeg hadde mer av den galskapen, kanskje derfor jeg liker kunsten hans...?


Kjærlighet ved første blikk

Vi finner noe vi umiddelbart faller for! Når du kjøper kunst med hjertet, er det mer sannsynlig at du vil ha en meningsfull forbindelse med det du kjøper og at det vil berike livet ditt.

Kunst er personlig, så min anbefaling er stol på din egen dømmekraft! Det handler om å bli berørt og inspirert og da vil kunsten skal glede deg i mange år fremover.

For at kunsten skal bli til kunst, er den avhengig av deg! Det er oftest betrakteren som fullfører verket. Du lager din historie ut fra motivet, farger og stemningen det gir deg.


Hans Rasmus Astrup som er en stor samler med lidenskap for samtidskunst, sier at hans kjøp av kunst er basert på følelser og magefølelse. Og han har en fantastisk samling i Astrup Fearnley Museet som vi er så heldige å få se!Hvorfor kjøper vi kunst?

Psykologer og også hjerneforskere har i lang tid viet sin oppmerksomhet inn mot hvorfor mennesker er så fasinert av kunst. Mennesket har i mange tusen år skapt billedkunst, og helt fra barn og til voksen alder er man opptatt av å omforme sine tanker og ideer til noe visuelt. Kunsten er altså en del av vårt emosjonelle register .(ref.hareideart).

Kunst er personlig, noe vi umiddelbart faller for! Når du kjøper kunst med hjertet, er det mer sannsynlig at du vil ha en meningsfull forbindelse med det du kjøper og at det vil berike livet ditt.


"Kunst har en positiv innvirkning på vår livskvalitet og trivsel. Gjennom kunstopplevelser kan vi oppleve glede, inspirasjon og refleksjon, som bidrar til å berike våre liv."


Ønsker vi å imponere?

Å få en "WOW" reksjon fra kjente varmer alltid, og en god diskusjon kan komme ut av det motsatte om du tørr å utfordre. Å kjøpe kunst med hjertet handler om å følge dine egne instinkter og personlige smak om du velger et maleri eller en plakat.

Kunst skal gi inspirasjon, gode stemninger, eller formidle tanker og følelser, like gjerne som å pynte opp hjemmet med et personlig preg. Det er noe man skal ha glede av resten av livet, derfor handler det først og fremst om å kjøpe kunst med hjerte.


De fleste kunstsamlere ser etter noe som gir glede å hvile øye på, noe som skaper balanse i livet, og ser en del av seg selv! Og hva slags speil er dine valg av kunst valg er av deg?Uansett så stol på magefølelsen og kjøp kunst med hjertet! 
6 visninger0 kommentarer

Commentaires


bottom of page