top of page

Visste du at farger er som vitaminer for hjernen din?

Oppdatert: 20. jun.


Kunstplakaten min "Edens Hage" skaper god stemning med sine farger.

Farger er som vitaminer for hjernen leste jeg på https://lady.inspirasjonsblogg.jotun.no/fargepsykologi/

Farger gjør noe med sinn og stemning er noe vi alle vet, men som vi kanskje ikke alltid er så bevisst på allikevel sier Karl Rydberg som er arkitekt, psykolog og fargeekspert skrives det i bloggen til Lady.


Jeg ble så glad!!! Alle mine malerier og derav plakater er fulle av farger! Hjemmet mitt også med bl.a. bringebærfarget sofa som jeg elsker! Datteren min sa en gang; "Mamma måå du bruke så mange farger? Det er ikke alle som liker det." Det er jo et poeng og tenkte at da får jeg prøve uten for mange farger - men det endte opp i farger likevel. Fargene bare vil ut på maleriet.

Er det rart jeg blir glad :) når jeg leser om påvirkningen farger har! Bare les videre!


"Videre står det i bloggen at Karl Ryberg er full av kunnskap om hva farger gjør med oss!

Han sier at farger og lys er som et program til hjernen. De sender informasjon til hjernen og fungerer som vitaminer. Hjernen trenger vitaminer for at vi ikke skal bli syke. Den mørke vinteren her i Norge, hvor det er mørkt i flere måneder sender få signaler til hjernen. Da får den for lite informasjon og faller i søvn. Det er derfor mange opplever såkalt vinterdepresjon.


Det menneskelige øyet er hjernens speil og er en del av hjernen. Karl henviste til Grønlandsboerne som kler seg i fargerike drakter som erstatning for lyset. Jotun viser til dette blant i form av fargevalg på hus utendørs. I Nord-Norge selges mye mer fargesterke farger enn andre steder i landet. Om vinteren trenger vi sterke farger og et intenst lys.

Hvite vegger på sykehus er en katastrofe, sier Karl. Han går så langt som å si at vi trenger farger for å overleve. Og det er jo vi selvfølgelig helt enig i! :)


Noe å tenke på 😍


I min nettbutikk finner du mange kunstplakater fulle av vitaminer som gir deg glede og energi!!!


Denne vitaminbomben finner du i nettbutikken :)

9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page