top of page

Tips på ramme til kunstplakaten din!

Oppdatert: 12. jun.

Noen ganger er det vanskelig å velge den perfekte rammen til kunstplakaten du har kjøpt! Enklest å velge det som er tryggest, noe jeg tror de fleste kjenner seg igjen i. Bruk god tid for å kjenne på hvilken ramme som snakker til deg og passer til plakaten din! Her får du noen tips ut fra mine egne erfaringer!En av mine kunstplakater du finner på nettbutikken min med treramme jeg synes passer godt til plakaten.

Fant dette fra goolesøk;

Fem enkle regler som kan være nyttig å huske på når du leter etter en ramme på en plakat:

  1. Rammen skal samsvare med annen innredning i rommet.

  2. Den bør også komplettere bildet.

  3. Husk at uttrykket "less is more" ofte er sant.

  4. Spesielle anledninger trenger riktige rammer.

  5. Kunstneriske bilder kan godt ha kreative rammer.


Kreativ barokk ramme jeg valgte til mitt innkjøpte FineArt print av Julie Pike`s foto (motefotograf) Størrelsen ble 150x115cm inklusiv rammen. Fin størrelse på veggen hvor den henger.


Jeg valgte å gå for det kreative!

Et av mine egne favoritter er dette bildet jeg falt helt for av motefotograf Julie Pike. Liker store formater som jeg bestilte av motivet, dro til en rammemaker med fineartprint av bildet med ønske om en kontrast til det råe uttrykket.

Det tok litt tid med prøving av forskjellige rammer , hvor jeg til slutt endte jeg opp med denne hvite barokk-rammen. Jeg elsker både motivet og bilderammen ❤️

Synes det ble en spennende kontrast og selv etter snart 7 år er jeg fremdeles kjempeglad for at jeg valgte å gå en annen sti på rammevalg. Kunstplakaten med rammen har blitt et smykke i stuen min ❤️ Får mange positive tilbakemeldinger på valget mitt - det varmer ❤️ Også mtp at innrammingen kostet mer enn plakaten, men var verdt det! Hva synes du?


Trerammer til bildet?

Etter å vandret en del inn og ut i butikken hos https://www.toomanyprints.com/ i Neubergsgata 14

i Oslo hvor de kun har trerammer med norskproduserte smale rammer i heltre eik, heltre valnøtt (mørkest) og heltre bjørk (lysest), samt smale sorte og hvite rammer.


Trerammer har vokst på meg ❤️ Har testet ut trerammer til noen av mine kunstplakater som gir et nordisk og rent uttrykk. Har laget noen eksempler i miljø med trerammer som jeg synes både er delikate og organiske som passer godt til noen av mine kunstplakater. Se hva du synes om eksemplene du ser her. Noe å vurdere når du skal ta et valg på en bilderamme?


Eksempler på forskjellige rammer på kunstplakaten med trerammer, sort ramme og mørkgrå treramme. Litt mer safe enn den øverste, men det er lov - vi velger det som passer til plakaten vi har valgt!


Skal jeg gå for kvalitet til kunstplakaten min?

JAAA, det koster mer, men når det gjelder valg av bilderammer til plakaten, er det viktig å gå for kvalitet som får kunstplakaten du har kjøpt til å komme godt frem, faller naturlig inn i miljøet og blir noe du gleder deg over hver dag - det er så tilfredstillende ❤️❤️❤️


Det er viktig å prøve forskjellige rammer til bildet sammen med en av betjeningen i rammebutikken - de er dyktige til å veilede og vant med at noen av oss trenger tid til å velge.

Vær åpen med å tenke nye rammer til kunstplakaten før du endelig bestemmer deg - kanskje blir det mye finere enn du hadde trodd!


Rammebutikken lager gode proffe oppheng - også med tanke på den totale tyngden av kunst- plakaten med ramme. Mitt nye bilde ble blytungt med den store barokke rammen inkl. glasset. Heldigvis hadde de en som kom både med bildet ferdige innrammet, målte opp med lasermåler, satte inn skruer og beslag i veggen slik at det ser proft ut og ikke minst henger trygt over sofaen ❤️

Totalt koster det en del mer enn en billig løsning, men yter det beste til kunstplakaten du har har kjøpt med hjertet. Og du blir så mye mer fornøyd!
Billigere kan bli helt unikt!

Speil ble ramme - det er bare å være kreativ

og gjøre det selv!

Legger ved et eksempel hvor jeg bestemte meg igjen for en barokkramme til en av mine malerier.

Fant en perfekt ramme m/speil på brukthandel! De tok ut speilet for meg, fikk det hjem og kjøpte pink spray som jeg synes passet perfekt! Bildet ble med på vernissasje i 2022 og ble solgt til en modig kunde som falt pladask og kjøpte med hjerte ❤️

Kjøper du spray så gjør det ute - og ta på maske!! Det spres overalt! Men så gøy når du blir fornøyd!! Rammemakere lager passepartout på mål for en ok pris slik at kunstplakaten din passer perfekt inn i rammen! Det skal godt gjøres å finne en på bruktmarked som passer helt.


Livet er kjedelig uten kontraster!

Selvfølgelig viktig å tenke over hva slags stemning du ønsker å skape. Deretter kan du vurdere farger og materialer som f.eks passepartout - test ut! (Jeg liker best hvite.) Se hva som passer til både kunstplakaten og rommet den skal henge i. Ikke vært redd for kontraster - livet er kjedelig uten, spesielt om du ønsker et blikkfang i det rommet du ønsker å henge opp bildet din ❤️ Til slutt enda en gang - sørg for at rammen er av god kvalitet som også beskytter bildet mot skader og om du ønsker at glasset i rammen skal ha UV-beskyttelse som bevarer motivet bedre.


"Rammebutikken https://www.det-gylne-snitt.no/ har en funksjon på sin nettsiden hvor du kan laste opp kunstplakaten du har kjøp og se plakaten med forskjellige rammevalg, både i miljo og 3D! Test det ut der! Ellers er de utrolig proffe og kan anbefales!"


Et av mine kunstplakater "The Girl Next Door" innrammet hos Det gylne snitt" i Oslo.


PS! Snakket om rammevalg til kunstplakater med en venninne, hun fortalte om en sliten billig tegning hun hadde kjøpt på gata i Kambodsja. Når hun kom hjem valgte hun å spandere en proff innramming, koster selvfølgelig mer enn å gjøre det selv - men tegningen fikk et helt nytt uttrykk som hun er kjempefornøyd med ❤️


Lykke til med ditt valg av kunstplakat og ramme som passer til ❤️9 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page